Rengøring af reception

Rengøring af reception

Foto: Eksempel på ren reception

Foto: Eksempel på ren reception

Receptionen er afgørende for kundernes opfattelse af virksomheden. Hvordan bliver vi som kunde taget imod, og hvordan ser der ud i receptionen. Er der pænt og rent? Det kan faktisk være afgørende for det videre samarbejde, og for om kunden lægger sine ordrer i virksomheden. Derfor er det en super god idé at lægge en plan for rengørings-opgaverne i receptionen hele året. Jeg har valgt at begynde en beskrivelse af hvordan og hvor der kræves rengøring i vinterhalvåret.

Årstiderne skifter og rengøringen med dem

Hvilke rengørings-opgaver er der at tage fat på efter jul og nytår? Den første er at bruge sin næse. Hvordan er lugten og luften i receptionen? Udluftning er altid nødvendig efter helligdage, så lav gennemtræk, mens du tjekker skraldespandene og glemte sager i receptionen. Hvis der er planter i receptionen, skal disse efterses og ser de bare den mindste smule triste ud, skal du straks bestille nye. Planter skal vise liv og frodighed og et sundt indeklima.

Rengøring af gulve om vinteren

reception-rengøring-2

Foto: Nydeligt rengjort reception

Nu er det tid til at gå i detaljer og find en blok, så du kan notere undervejs. Start et sted i receptionen og gå systematisk frem, mens du ser på hvordan gulvet ser ud. Har rengøringen gjort hele gulvet grundigt rent eller er der grå/sorte områder? Stil dig forskellige steder i receptionen, kig på gulvet og se efter, om gulvet ser rent ud fra alle vinkler. Vinteren er en tid med våde sko, salt og grus, og derfor er det vigtig at rengøringen af gulvet intensiveres i denne tid.

Spindelvæv og fedt – det skal væk

Når du er færdig med at tjekke gulvet, er det tid til at se hvordan der ser ud i hjørnerne. Start igen i den ene ende af receptionen og gå fremad systematisk. Kig nu efter spindelvæv, og hvis du møder en edderkop på din vej, skynd dig at få den ud af receptionen. Mens du går rundt, kig også alle paneler efter for fedtede områder og husk hele tiden at notere de områder der kræver rengøring på din blok. Du slutter din gennemgang af med at gennemgå områderne op til lofterne og selve lofterne.

Tal med din rengøringsleverandør

Foto: Pænt & rent reception

Foto: Pænt & rent reception

Du har nu gennemført årets første gennemgang af rengøringen i receptionen. Tjek dine noter og lav en oversigt over hvilke rengørings-opgaver du har brug, at din leverandør af rengøring skal tage sig af og kontakt din leverandør.

PS: Vores leverandør er EC Service

Skrevet af,
Birthe K.

By |juli 31st, 2016|Categories: Reception|0 Comments