Institutionsrengøring: Absolut vigtighed

Institutionsrengøring: Absolut vigtighed

Rengøring af absolut vigtighed

For en børnehave i Glostrup Kommune, havde den rengørende funktion altid været foretaget gennem en fastsat aftale. Men da rengøringsvirksomheden, hvis arbejdsområde indebar rengøring i pågældende børnehave, i sommeren 2011 lukkede, blev den ellers uskyldige institutionsrengøring et akut problem.

Hos børnehaven havde den altafgørende renlighed, altid været af højeste vigtighed og dermed et centralt fokuspunkt. Da institutionens formål består i at håndtere børn i den yngre aldersgruppe, synes en absolut hygiejnisk tilstand, alene at være indfortolket i institutionens egentlige funktion – at sikre børn mod ubehageligheder. Hvorfor en manglende institutionsrengøring kunne resultere i, at børnehaven måtte misligholde sine forpligtelser, og derved tilsidesætte sine helt centrale grundværdier.

En solid erstatning

For børnehavens ledelse, blev den aktuelle problemstilling, og søgen på løsning hertil at højeste prioritet. En erstatning måtte findes, og dette skulle ske hurtigst muligt, da en funktionsdygtig børnehave er afhængig af en grunddig og konstant rengøring. Men grundet børnehavens høje standarder, var det for børnehavens side af afgørende karakter, at pågældende rengøring, blev udført af kompetente rengøringsfolk, som havde kendskab og erfaring inden for institutionsrengøring, da netop dette arbejdsområde kræver høj intensitet omkring rengøring. Denne skarpe kritik synes at gøre søgningen efter et rengøringsfirme, som kunne overtage rengøringen hos børnehaven, uopnåelig og ubestrideligt besværlig.

Efter en intensiv søgning efter den fornødne assistance, fandt børnehavens ledelse dog alligevel et rengøringsfirme, hvis kompetencefelt synes at stemme overens med ledelsens krav. Med en gennemgående stærk erfaring inden for institutionsrengøring og kendskab til branchens altafgørende renlighed, kunne kvalifikationerne ikke bestrides. Rengøringsfirmaet kunne straks imødekomme børnehavens akutte situation, og foruden yderligere anstrengelser, kunne børnehavens personale igen fokusere på deres primære arbejdsfunktion.

Et vedvarende samarbejde optimere resultatet

Ved at etablere et vedvarende samarbejde, sikrede børnehaven, at den manglende institutionsrengøring af børnehavens lokaler ikke skulle være et irritationsmoment i den daglige drift. Med en gensidig tillid, kunne de to samarbejdspartnere derved effektivisere hver deres primære kompetence, ved alene at fokusere på denne frem for alt andet. For Børnehaven i Glostrup var dette faktum ikke alene med til at danne rammer om en renere børnehave, men samtidig et centralt kriterie for at opnår den helt optimale børnepasning.

Hvis akut assistance er altafgørende for jer, så skal i ringe til dem her: Institutionsrengøring i Storkøbenhavn med Ec Service ApS

By |juli 31st, 2016|Categories: Institutionsrengøring|0 Comments